Concertinformatie

Hannes Minnaar - benefietconcert nieuwe vleugel
Zaterdag 19 november 2016 | 20:15 uur

Informatie

Benefietconcert t.g.v. de aanschaf van de Yamaha C7 concertvleugel.

Alban Berg (1885 - 1935) - Sonate opus 1
Johannes Brahms (1833 - 1897) – Variaties en fuga op een thema van Händel, opus 24
Pauze
Gabriel Faure (1845 -1924) – Thème & variations in cis-klein, opus 73
Maurice Ravel (1875 - 1937) – Gaspard de la Nuit

Hannes Minnaar behoeft geen introductie meer. Na een solo recital was Hannes bij ons te gast met het Van Baerle Trio en met Het Symfonieorkest o.l.v. Jan Willem de Vriend. Speciaal voor Klassiek aan de Rijn geeft Hannes nu een recital t.g.v. de aanschaf van de Yamaha C7 concertvleugel.

Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder anderen Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen.
Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.
Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België, onder dirigenten als Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Frans Brüggen, Eliahu Inbal en Edo de Waart. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Zo trad hij op in het Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig) en Musashino Hall (Tokio) en was hij te gast bij pianofestivals in Bordeaux, Guangzhou en La Roque d’Anthéron.
Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio won hij prijzen op concoursen te Lyon (CIMCL, eerste prijs, 2011) en München (ARD, tweede prijs, 2013). In 2014 traden zij in de serie “Rising Stars” op in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky.

De twee solo cd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen. Zijn debuut cd werd bekroond met een Edison en was aanleiding voor een paginavullend artikel in Gramophone. Hetzelfde blad schreef over de in 2013 verschenen cd “Bach Inspirations”: “After Minnaar’s debut disc, this makes two hits in a row”. BBC Music Magazine waardeerde het album met 5 sterren en selecteerde het als “Instrumental choice of the month”.
Met Jan Willem de Vriend en het Netherlands Symphony Orchestra neemt Minnaar in de komende seizoenen Beethovens 5 pianoconcerten op. De eerste Cd's zijn lovend ontvangen en in Luister bekroont met een 10. Daarnaast debuteert hij bij diverse orkesten waaronder de BBC Philharmonic en het London Philharmonic Orchestra.

Bestel uw kaarten!

Kies aantal kaarten:AantalPrijs
Entree: € 22,00 euro
CJP/Student: € 12,00 euro
Consumptiemunt jeugd t/m 18 jaar: € 2,00 euro
Jeugd t/m 18 jaar: € 0,00 euro

 

Bij een bestelling van drie of meer concerten van Klassiek aan de Rijn, krijgt u 10% korting! Deze korting wordt verwerkt bij het afrekenen.
Deze korting geldt niet voor kaarten die wij verkopen voor partners/derden.