« Terug naar concertagenda

English Music Festival

dinsdag 2 augustus 2022, 20:00 uur


Bestel tickets

Het English Music Festival, begin augustus in Rhenen, brengt vijf concerten met Roger Sayer, director of Music van Temple Church Londen, projectkoor Vox Iuvenis met zeven Engelse choristers , saxofonist Mark Lockheart en de Nederlandse organist Aarnoud de Groen. Op woensdag 3 augustus een Choral Evensong met Dutch Choral Singers o.l.v. Henk de Vries.

De Engelse orgel- en vocale muziek kent een rijke historie van vele eeuwen. Mede door de Engelse koortraditie in de kathedralen is er zowel aanwas van nieuwe jonge componisten als ook van nieuwe eigentijdse composities. Doel van dit festival is om deze vaak krachtige en mooie muziek van Britse componisten onder de aandacht te brengen en de bekendheid en de waardering ervoor te vergroten. Muziek die soms zelden wordt gehoord. Waar kan deze muziek, die de eeuwen omspant, beter klinken dan in de eeuwenoude en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen met haar unieke akoestiek? Cultuur in een historische context.

Let op: ter introductie van het festival is de toegang gratis, vooraf reserveren is niet benodigd. Na afloop van de concerten en de Choral Evensong is er een collecte.

Voor meer informatie zie www.englishmusicfestival.com


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda