« Terug naar concertagenda

Camerata RCO – Bruckner Symfonie nr. 7

zaterdag 20 januari 2024, 20:00 uur


Bestel tickets

‘De mooiste opnames die we dit jaar hebben beluisterd’ - Audiofilie over Bruckner Symfonie Nr. 7

Camerata RCO is een uniek ensemble. Wij zijn allen lid van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam en we genieten enorm van het spelen in het orkest. Dit plezier breiden we echter graag uit door ook in een klein ensemble samen te spelen. Niet alleen is het repertoire van een klein ensemble anders, wij vinden ook dat kamermuziek persoonlijker en intiemer is. Het is verfrissend om onze collega's in het orkest beter te leren kennen terwijl we samen optreden als Camerata RCO. We zijn volledig vrij in de keuze van het repertoire dat we spelen, waar we het spelen en met wie. Met Camerata RCO staan we graag in nauw contact met ons publiek. De energie die uit deze concerten voortkomt is wat ons het meest inspireert.

Camerata RCO speelt veel concerten in Nederland en daarbuiten. Het ensemble heeft bepaalde residenties in Nederland waar een speciale band is gegroeid met het publiek. Wij hebben wereldwijd opgetreden in steden als New York, Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome, Honolulu en Madrid.

Camerata RCO treedt regelmatig op in radio- en televisie-uitzendingen en heeft een collectie prachtige albums op het Gutman Records label. Ons laatste album werd uitgebracht in 2021 en het bevat Bruckner 7e Symfonie in arrangement voor kamerensemble, gedirigeerd door Olivier Patey.

Programma
Franz Schreker (1878 – 1934) - Der Wind
Anton Bruckner (1824 – 1896) - Symfonie nr. 7
- Allegro moderato
- Adagio: sehr feierlich und sehr langsam
- Scherzo: sehr schnell - Trio: etwas langsamer
- Finale: bewegt, doch nicht schnell

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda