« Terug naar concertagenda

Julien Libeer – pianorecital

zaterdag 20 april 2024, 20:00 uur


Bestel tickets

“Alles wat hij doet klinkt waarheidsgetrouw, met een grote economie van gebaren, kristalheldere helderheid en intense expressie.” — Süddeutsche Zeitung

Geboren in 1987 in de buurt van Brussel, België, was de vroegste muzikale herinnering van Julien Libeer de beroemde documentaire over de opname van West Side Story door Leonard Bernstein. De piano, waarmee hij op zesjarige leeftijd begon, werd al snel de trouwe metgezel voor het uiten van een liefde voor muziek die zowel gedijt op opera, orkest en kamermuziek als op het pianorepertoire. Gedurende vijf beslissende jaren was de Frans-Poolse pedagoog Jean Fassina de geduldige, veeleisende, wijze leraar die elke aspirant-muzikant zou moeten ontmoeten. Deze ervaring werd gevolgd door de al even intense samenwerking met Maria João Pires aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, wier advies en steun Juliens opvattingen de afgelopen jaren sterk hebben beïnvloed.

Julien Libeer studeerde bij Daniel Blumenthal (Koninklijk Conservatorium Brussel), Jean Fassina (Parijs) en Maria João Pires, en is associate artist van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich ook specialiseerde in kamermuziek met de leden van het Artemis Quartet . Verder kreeg hij advies van Dmitry Bashkirov, Alfred Brendel, Nelson Delle Vigne-Fabbri, Jura Margulis en Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet).

Als artistiek leider van het project Zingende Molenbeek begeleidt hij koorrepetities op hoog niveau in de basisscholen van een Brusselse voorstad die om allerlei verkeerde redenen beroemd is. Het is Juliens hoop dat het introduceren van deze kinderen in muziek, met al zijn eisen en beloningen, hen zal helpen om persoonlijk en sociaal te groeien.

Programma
M. Ravel - Pavane pour une infante défunte
M. Ravel - Jeux d’Eau
W.A. Mozart - Sonate in Es K282
M. Ravel - Sonatine
Pauze
J.S. Bach - Franse Suite in G BWV816
M. Ravel - Gaspard de la nuit

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda