« Terug naar concertagenda

Francesca Ajossa - orgel

donderdag 8 augustus 2024, 20:00 uur


Bestel tickets

Francesca Ajossa (1999) studeerde orgel en orgelcompositie bij Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats Cagliari (IT) waar zij in 2018 haar bachelor “cum laude” afrondde, de hoogst mogelijke onderscheiding.

Na een periode als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, behaalde Francesca bij dezelfde docent in 2020 “cum laude” haar master of music. Van 2020-2022 was Francesca Organ Scholar in St. Peter und Paul Ratingen (DE). In 2021 rondde Francesca een master muziekpsychologie aan de Universiteit van York (UK) af. In 2023 sloot Francesca de masterstudie Claviorganum aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg (DE) af met de hoogst mogelijke onderscheiding.

Francesca studeerde in Hamburg bij Menno van Delft (klavecimbel), Pieter van Dijk (orgel) en Isolde Kittel-Zerer (basso continuo). Francesca concerteert regelmatig op festivals in heel Europa. Zij won twee tweede prijzen bij internationale orgelconcoursen en nam drie Cd’s op. Francesca is momenteel promovendus aan de KU Leuven en het Oprheus Instituut in Gent waar zij onderzoek doet naar muziek en beweging. Ze is hoofdorganist van de Kerk in ‘t Woudt (NL) en sinds 2023 artist in residence van de Contius Foundation namens wie zij het Contiusorgel in de St. Michielskerk te Leuven bespeelt en promoot.

Programma
Johann Sebastian Bach - Praeludium h-moll, BWV 544
Johann Sebastian Bach / Max Reger - Inventio 15, h-moll, BWV 786, Allegro non troppo
Johann Sebastian Bach - Fuge h-moll, BWV 544
Alexandre Pierre-François Boëly - “Bin Ich Gleich Von Dir Gewichen”
Hugo Distler - Organ Sonata, op. 18 n. 2
Marcel Dupré - uit Le Tombeau de Titelouze, Op.38:
2. Jesu Redemptor Omnium
5. Te Lucis Ante Terminum
10. Pange Lingua
Marcel Dupré - Deuxième symphonie, op.26

Prijzen
Entreekaart volwassenen € 10
Entreekaart 19 t/m 29 jaar & CJP € 5
Entreekaart t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda