« Terug naar concertagenda

Rik Melissant - orgel

donderdag 15 augustus 2024, 20:00 uur


Bestel tickets

Rik Melissant (1999) begon op 12-jarige leeftijd met zijn orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis, bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.

Sinds september 2018 studeerde Rik hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocenten Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff, Zuzana Ferjencikova en Christian Schmitt. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema en zijn bijvak piano heeft hij inmiddels afgerond met een 9 bij Martin Lekkerkerk en Sara Gutiérrez Redondo. Vanaf september 2020 studeerde hij kerkmuziek bij Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Hanna Rijken (liturgiek) en Hayo Boerema (kerkelijk orgelspel). Daarnaast volgde hij de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker, de minor orkestdirectie bij Joost Geevers en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome. Op 29 juni 2022 studeerde hij summa cum laude (9,5) af aan het Rotterdams Conservatorium.

Masterclasses volgde hij bij o.a. Reitze Smits, Matteo Imbruno, Arjen Leistra, Michel Bouvard en Olivier Latry. Naast zijn conservatoriumstudie volgde hij privélessen bij Thomas Ospital (Parijs) en bij Adriaan Hoek.

Rik won vijf eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het eerste en tweede Internationale Ambitus Orgelconcours in 2017 en 2019. In oktober 2022 won Rik de 1e prijs op het Internationale César Franck Concours in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

Naast een actief concertorganist is Rik ook actief als begeleider van diverse koren en ensembles. Orgelconcerten gaf hij o.a. in Nederland, Duitsland, Engeland en Luxemburg. Eveneens heeft hij een groeiende lespraktijk die bestaat uit orgel- en pianoleerlingen.

Programma
Johann Sebastian Bach - Einleitung und Fuge aus der Kantate 'Ich hatte viel Bekümmernis' - BWV 21 (transcriptie Franz Liszt)

Johann Sebastian Bach - Triosonate VI in G-Dur - BWV 530
I. Vivace
II. Lento
III. Allegro

Felix Mendelssohn Bartholdy - Variations Sérieuses, Op. 54 (arr. Reitze Smits)

Robert Schumann - 4 Skizzen für den Pedalflügel, Op. 58 (arr. Marcel Dupré)
I. Nicht zu schnell und sehr markiert (c-Moll)
II. Nicht zu schnell und sehr markiert (C-Dur)
III. Lebhaft (f-Moll)
IV. Allegretto (Des-Dur)

Jan Welmers - Passacaglia (1965)
Adriaan C. Schuurman - Toccata, Trio en Fuga over Psalm 150

Prijzen
Entreekaart volwassenen € 10
Entreekaart student / CJP € 5
Entreekaart t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda