« Terug naar concertagenda

Lisa Jacobs & The String Soloists met Carel Kraayenhof Quartet

zaterdag 21 september 2024, 20:00 uur


Bestel tickets

Piazzolla in Parijs is een gloednieuw programma van bandoneonist Carel Kraayenhof en zijn kwartet en violiste Lisa Jacobs met haar strijkersensemble voor het concertseizoen 2024/2025. Met het programma Piazzolla in Parijs realiseren Carel en Lisa - na een zeer succesvolle samenwerking afgelopen zomer in Duitsland – de wens om samen een concerttournee met muziek van Astor Piazzolla en de zussen Boulanger op te zetten.

Zij onderstrepen daarmee de overtuiging van Piazzolla dat de tango een plek verdient in de klassieke muziek-canon. Carel: ‘Het is ongelooflijk hoe goed Lisa en haar ensemble de tango-timing aanvoelen. Het is een genot om met hen de geest van de tango levend te houden.’ Lisa: ’De muziek van Piazzolla werkt heel goed in combinatie met de composities van zijn lerares Nadia Boulanger, haar zus en Igor Stravinsky. Je voelt gewoon hoezeer Piazzolla door zijn Parijse tijd is beïnvloed. Daar ontdekte hij zijn echte identiteit als componist. En het is zo’n plezier om dit programma met Carel en zijn kwartet te kunnen uitvoeren, hij is zo’n autoriteit op het gebied van de tango.’

Carel Kraayenhof werd in 1987 door Piazzolla benaderd om in New York als bandoneon-solist mee te werken aan een door hem gecomponeerde tangomusical. Van hem en andere tango-grootheden uit Argentinië heeft Carel geleerd hoe tango werkelijk gespeeld moet worden. Carel is daarmee al decennia dé ambassadeur van de Argentijnse tangomuziek in Europa. Wereldwijde bekendheid kreeg hij door zijn optreden tijdens het huwelijk in 2002 van koning Willem Alexander en koningin Máxima.

Lisa Jacobs is als topviolist een gevestigde naam in het klassieke muziekleven. Als solist en met haar eigen ensemble The String Soloists speelt zij op alle belangrijke podia in Europa en daarbuiten. Lisa is artistiek leider van Festival Zeeland Klassiek.

Het programma Piazzolla in Parijs een spannend en origineel programma voor een brede doelgroep, jong en oud. Lisa Jacobs en Carel Kraayenhof zijn gevestigde namen op de concertpodia en in de theaters en staan met hun ensembles garant voor het hoogste niveau van musiceren.

Programma
Astor Piazzolla - The Four Seasons of Buenos Aires, Oblivion, e.a.
Lili Boulanger - Nocturne & Cortège (arr. Lisa Jacobs)
Nadia Boulanger - selectie uit Trois pieces gearrangeerd voor strijkers (arr. Lisa Jacobs)
Igor Stravinsky - selectie uit le Baiser de la Fee (arr. James Ledger), Tango & Hommage a Nadia Boulanger

Prijzen
Entreekaart volwassenen € 33
Entreekaart student / CJP € 17
Entreekaart t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda