« Terug naar concertagenda

Anna Fedorova & het Amsterdam Chamber Ensemble

zaterdag 1 februari 2025, 20:00 uur


Bestel tickets

In juli 2022 trad de Oekraïense pianiste Anna Fedorova op met het Verbier Festival Orchestra onder leiding van Gianandrea Noseda, tijdens de opening van het Verbier Festival, en maakte ze haar debuut op het internationale pianofestival La Roque d'Anthéron. In juli en augustus 2022 voerde Anna Chopins Tweede Pianoconcert uit met het Oekraïense Vrijheidsorkest in de belangrijkste concertzalen van Europa, evenals in het Lincoln Center in New York en het Kennedy Center in Washington DC, met groot succes van Trouw, The Guardian, New York Times en Washington Post.

Met meer dan 36 miljoen views is haar live-opname van Rachmaninoffs 2e pianoconcert de meest bekeken concertvideo op YouTube. In het najaar van 2022 brachten Anna Fedorova, Sinfonieorchester St. Gallen en dirigent Modestas Pitrenas Rachmaninoffs 2e en 4e pianoconcerten uit op Channel Classics Records.

Menahem Pressler zei over haar optreden op het BBC-bal: 'Het was mijn grootste vreugde om te luisteren naar Anna Fedorova's prachtige uitvoering van het Chopin F mineur Concerto. Haar prachtige geluid en natuurlijke vrijheid bij het maken van muziek met totale technische zekerheid zorgden voor een van de beste Chopin-uitvoeringen die ik in lange tijd heb gehoord.”

In 2022 richtten Anna Fedorova en contrabassist Nicholas Santangelo Schwartz de Davidsbündler Muziekacademie op in Den Haag. Voordat de deur van de Academie in september 2022 officieel werd geopend, is de Davidsbündler Foundation al begonnen met het bieden van muziekonderwijs van topkwaliteit aan Oekraïense vluchtelingen die naar Nederland zijn gevlucht.

Ook de leden van het Amsterdam Chamber Ensemble hebben hun sporen verdient in de wereld van de klassieke muziek zowel als solist als ook in ensembles. Hun spel staat garant voor een topuitvoering met als hoogtepunt het tweede pianoconcert van Chopin in een bezetting voor sextet.

Programma
Leos Janacek – Strijkkwartet nr. 2
Ralph Vaughan Williams – Pianokwintet
Isidora Zebeljan – Polomka Quartet
Frédéric Chopin – Pianoconcert no. 2

Prijzen
Entreekaart volwassenen € 33
Entreekaart student / CJP € 17
Entreekaart t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda