« Terug naar concertagenda

Animato Kwartet & Hanna Shybayeva

zaterdag 22 februari 2025, 20:00 uur


Bestel tickets

Het Animato Kwartet staat bekend om haar intense en krachtige spel, en grote podiumuitstraling. In hun programma’s combineren de vier musici zowel klassieke werken uit het strijkkwartetrepertoire als, soms speciaal voor hen gemaakte, hedendaagse composities.

Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in het Amsterdamse Concertgebouw, Utrecht/TivoliVredenburg, Den Haag/Diligentia, Muziekgebouw Eindhoven en de Rotterdamse Doelen. Het Animato nam zowel deel aan de Strijkkwartet Biënnale 2020 en 2024 in Amsterdam. Ook in het buitenland is het kwartet op de belangrijke podia te vinden, zoals in de kamermuziekserie van het Gewandhaus Leipzig en in de Luxemburg Philharmonie.

In 2023 ontving het Animato de prestigieuze Kersjes Prijs ter waarde van € 50.000, de belangrijkste Nederlandse ‘staatsprijs’ voor kamermuziek talent! Uit het jury rapport: “Vier spelers, die elk hun individuele expressie behouden en gebruiken, hebben een gelaagd en intens spel ontwikkeld als een kwartet met een breed kleurenpalet”.

Na een tournee langs dertien grote zalen in Nederland ontving het Animato Kwartet in juni 2022 de publieksprijs van Dutch Classical Talent 2022! De jury: “Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten”.

Hanna Shybayeva begon haar internationale carrière op elfjarige leeftijd en groeide door de jaren heen van “wonderkind” uit tot de volwassen en boeiende pianiste die zij thans is, geprezen door pers en publiek vanwege haar muzikale en eigenzinnige interpretaties, haar energie en de rijkdom van haar kleurenpalet; de solistenrol geeft haar evenveel voldoening als een optreden als kamermuziekpartner.

Al op jonge leeftijd won Hanna vele prijzen bij internationale concoursen in Europa en de VS en had ze een drukke agenda met deelname aan festivals en het geven van solorecitals en concertoptredens met orkesten.

Hanna wordt regelmatig uitgenodigd op festivals en had het voorrecht om nauw samen te werken met professoren als Dmitri Bashkirov, Ferenc Rados en Naum Grubert, die haar sterk beïnvloedden in haar muzikale ontwikkeling. Bij professor Naum Grubert studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze haar diploma behaalde met de hoogste onderscheiding.

Hanna is al vele jaren een toegewijd pedagoog en is als piano docent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland) en de Kalaidos Hochschule in Zürich (Zwitserland). Tevens is zij docent hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam (Nederland).

Programma
Béla Bartók – Pianokwintet in C
Robert Schumann – Pianokwintet nr. 2 in Es, op. 44

Prijzen
Entreekaart volwassenen € 33
Entreekaart student / CJP € 17
Entreekaart t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.


Bestel tickets


« Terug naar concertagenda