Over ons

Missie en visie

Cultuur is voor en van iedereen in Rhenen, en is in al haar diversiteit onlosmakelijk met onze stad verbonden. Dit ‘cultureel kapitaal’, heeft in hoge mate een maatschappelijke relevantie, is van cruciaal belang voor de quality of life in steden en vergroot de stadstrots. Kunst en cultuur dragen bij aan de levendigheid en leefbaarheid van onze stad en zijn belangrijk voor het welzijn en woonplezier van onze inwoners. Culturele activiteiten kunnen immers ook een welkome vorm van ontspanning en vrijetijdsbesteding zijn. Cultuureducatie heeft positieve effecten op de cognitieve ontwikkeling en leerprestaties van kinderen en is van groot belang voor de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen en hun kijk op de wereld. Klassiek aan de Rijn heeft ook regionale aantrekkingskracht op inwoners van zowel de provincie Utrecht als ook Gelderland waarbij we ook regelmatig bezoekers mogen verwelkomen uit heel Nederland.

Doel / activiteiten

Aan deze doelstelling draagt Klassiek aan de Rijn haar steentje bij door het organiseren van klassieke concerten voor een breed publiek uit Rhenen en omgeving. We kiezen voor een breed programmeringsprofiel met uitsluitend professionele musici uit binnen- en buitenland en kiezen voor een breed aanbod van repertoire. Met eventuele thema’s richten we ons soms op een specifieke doelgroep zodat jong en oud betrokken worden bij het cultuuraanbod van onze concertserie. Ieder seizoen worden ongeveer 12 concerten gepland. In de maand augustus vinden op donderdagavond de orgelconcerten plaats en in de maanden september tot en met april wordt de klassieke serie geprogrammeerd.

De monumentale en sfeervolle Cunerakerk is met haar unieke akoestiek een uitgelezen locatie voor onze concerten. De akoestiek wordt zowel door musici en bezoekers geroemd.

Neem hier een kijkje in de Cunerakerk.